CURRICULUM VITAE – CV

Ime: Ljubica
Prezime: Uvodić Vranić
Adresa: Zagreb, Tratinska 80/ A (privatno)
Samostalna djelatnost u: DZ ”Črnomerec”, Prilaz baruna Filipovića 11, Zagreb, Hrvatska
Mobitel: +38591520 2311; +38513820950
www.petkomu5.hr
E-mail: ljubica1uv@gmail.com
———————————————————————————————-

Radila je u kadrovskoj službi Jugoplastike, Jadrandrantransa u Splitu  i Jedinstva u Zagrebu na poslovima psihologa medicine rada. Predavala u srednjoj i Višoj školi prometrnu kulturu i Industrijsku psihologiju. Od 1997. ima samostalnu djelatnost psihologa i stalni  je suradnik u ordinaciji medicine rada.

Član je Hrvatske Psihološke komore, samostalni je konzultant- komunikolog u poduzećima, u medicini rada psiholog, terapeut i savjetnik u individualnom, obiteljskom i grupnom radu.

Kreira i vodi edukativni i antistresni program za menadžere, za učitelje, liječnike, medicinske sestre i tehničare. Bila je u 14 poduzeća od jedne radionice do suradnje koja je trajala više godina.

Osnovala je 1997. godine Udrugu za unapređivanje obiteljskog života “Petkom u pet” koju kontinuirano vodi. Udruga je u zadnje tri godine proširila svoj rad na telefonsko savjetovanje, te dvije godine radila s grupom mladih za unapređivanje komunikacije.

2002. napisala je i ilustrirala knjigu pod naslovom “Kako se dobro posvađati”, Zagreb, izdavač – Alinea. priručnik za rad s pojedincima i grupama u kojoj obrađuje 55 zanimljivih tema iz svakodnevne psihologije koja funkcionira kao praktični priručnik.

2004. prevela i ilustrirala knjigu Glava puna t/cuge, ( A Head Full of Blue, N. Johnstone ) izdavač. Alinea, Zagreb

2007. napisala i ilustrirala knjigu pod naslovom Kako se pomiriti, – s primjerima iz prakse, izdavač. Alinea, Zagreb

2008. izašlo je drugo izdanje knjige Kako se dobro posvađati, izdavač Profil, Zagreb.

2010. Profil je izdao knjigu Avantura osobne promjene, Priručnik za odrasle koji još žele rasti, koja ima cd s originalnim predavanjem pod naslovom Njegovanje
samopouzdanja.

2011. izdala je i ilustrirala akvarelima knjigu Prijatelju, kako si?, podnaslov:Ljekoviti psihološki razgovori o povjerenju, strpljivosti i suosjećanju, izdavač Profil. Knjiga ima cd s dvije vježbe opuštanja.

2012. Profil je izdao knjigu Avantura osobne promjene, II dio, podnaslov: Ljubavni odnosi su najvažniji, koja ima cd s originalnim predavanjem pod naslovom Ljubav i spolnost, (i ovu je knjigu je ilustrirala.)

2013. Profil je izdao knjigu Avantura osobne promjene, III dio, podnaslov: Priručnik za rastavljene roditelje koji vole svoju djecu- 41 primjer iz prakse, koja ima cd s originalnim predavanjem pod naslovom Rat ili mir rastavljeni roditelji.

2014. Profil je izdao knjigu Neizgovorena pitanja i odgovori.

2014. Croaticum, Zagreb, izašla je knjiga Razgovarajte s namaGramatika i pravopis hrvatskoga jezika s vježbama za razne B2-C1 – udžbenik za učenje hrvatskog jezika za strance autorice Sanda Lucije Udier, Milvia Gulešić Machata,  su dva odlomka iz Avanture osobne promjene 1.

2014. eBesede  je u Ljubljani izdao prijevod knjige Avantura osobne promjene 1 na slovenskom: Pustolovščina osebne preobrazbe.

2015. eBesede je u Ljubljani izdao prijevod knjige Avantura osobne promjene 2 na slovenskom:  Pustolovščina osebne preobrazbe 2.

2015. Profil je izdao knjigu Neizgovorena pitanja i PSIHOLOGIČNI odgovori.

2016. eBesede je izdao prijevod knjige Avantura osobne promjene 3 na slovenskom:  Pustolovščina osebne preobrazbe 3.

Ima velikog iskustva u klubovima liječenih alkoholičara kao terapeut i supervizor.

Surađuje s portalom Zdrava krava, a ima i kolumnu Neizgovorena pitanja.

Surađuje u časopisima: Zdrav život, Adiva.

Sudjelovala je na svih šest kongresa medicine rada Republike Hrvatske kao aktivna sudionica.

Od 1993. pa do danas bila je na hrvatskom radiju i televiziji preko 200 puta.

Od 10. mjeseca 2012. ima stalnu emisiju na Drugom programu hrvatskog radija od 18 i 40 do 19 i 30. pod nazivom Avantura promjene.

Nagrade

U 2010. dobila je nagradu grada Zagreba – Šampion zdravlja za volonterski rad i brigu o psihičkom zdravlju kroz programe Udruge Petkom u pet.

U 2012 . dobila je nagradu od Psihološkog društva za primijenjenu psihologiju. – Cvijet Marulića. „Marulić: Fiat Psychologia“